Champagne Brut Grand Cru 'Jour 3: Meunier à Belval' Odyssée 319
124,40 €/liter
Inkl. MwSt. Und St.
Odyssée

Champagne Brut Grand Cru 'Jour 3: Meunier à Belval' Odyssée 319

The Champagne Brut Grand Cru 'Jour 3: Meunier à Belval' Odyssée is the third wine celebrating the 319 communes of Champagne, this time via Belval-sous-Châtillon. Pinot Meunier dominates here, which makes up the entire blend, cultivated on deep sandy soils that give great finesse. Fresh notes of fruit and white flowers dominate the nose, with pleasant chalky hints characterising the wine's minerality. The palate is fresh, elegant and savoury, perfect with delicate but fragrant fish dishes

93,30 
124,40 €/liter
Inkl. MwSt. Und St.

Merkmale

Benennung

Champagne AOC

Reben

Meunier 100%

Tipologia

Alkoholgehalt

12.5 %

Format

75 cl Flasche

Vinifikation

Alcoholic fermentation in steel, malolactic fermentation carried out, re-fermentation in the bottle according to the Champenoise Method

Weinausbau

32 months on the lees

Zusätzliche Bemerkungen

Enthält Sulfite

BESCHREIBUNG DES CHAMPAGNE BRUT GRAND CRU 'JOUR 3: MEUNIER À BELVAL' ODYSSÉE 319

Farbe

Straw yellow with golden hues and fine perlage

Geschmack

Apple and pear dominate the attack, followed by hints of jasmine and acacia and saline memories on the finish

Geruch

Mineral and savoury, with great freshness and elegance, very long sip

Serviertemperatur
8°-10°C
Wann zu genießen
Perfekter Wein sofort zu trinken, aber er entwickelt gut sich auch, wenn er im Keller ruht
Glas
Ballon Sektflöte
Ideal für Champagner und Schaumweine aus Klassischer Methode, die zur Entfaltung ihrer Perlen einen engen Kelch brauchen. Der Hauptteil ist etwas weiter als eine normale Sektflöte und er erweitert die intensive und komplexe Aromen des Weins, während die kleinere Öffnung lässt sie sich nach oben konzentrieren
Langlebigkeit
You can let it rest in the cellar for more than 5 years

Odyssée

Adresse9 Rue Pasteur - 51190 Avize (Francia)
Odyssée

Perfekte Weinkombination

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Fischvorspeisen

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Frischkäse

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Bratfisch

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Risotto mit Ragout

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Fischtartare und Carpaccio